Žena sa platinasto plavom bojom
Boje za kosu | Platinasto plava boja kose u trendu

Povratak trenda: platinasto plava se vraća u modu

Plava, plavlja, platinasta - uvek je postojala, omiljena među poznatim ličnostima, neizbežno najprivlačnija i najatraktivnija nijansa, i sada konačno bez bilo kakve konotacije sa Barbikom. Čitajte dalje da bi saznali do koje plave možete stići

Poslednjih godina, plava je bila u senci ostalih trendova - ipak, to je bila Barbikina omiljena boja ali nije bila preterano moderna. Međutim u 2017-oj, platinasta plava se vraća modernija nego ikad. Platinasta boja se konačno pozdravila sa devojačkim izgledom i modernija je nego ikada, zahvaljujući zvezdama ulične mode i poznatim ličnostima kao što su pevačica Keti Peri ili glumicama Kejt Hadson i Kristen Sjuart. I vi želite platinastu boju? Fantastična ideja - ali pre nego što to uradite, zapitajte se:

Da li moja kosa može biti platinasta?

Možete da pokušate da obojite kosu u platinastu boju kod kuće samo ako vam je kosa prirodno lepa, nije obojena i ako je u dobrom stanju. U suprotnom, postoji mogućnost da oštetite strukturu kose sa procesom blajhanja.

Platinasta boja: kod kuće ili kod frizera?

Pre blajhanja obojene boje, sve čestice boje moraju da budu uklonjene. Iskreno bolje je to prepustiti profesionalcu, ako želite da vaša kosa bude u dobrom stanju nakon drugog procesa. (Ukoliko ste zaista odlučni da sami to uradite, razmislite o bojenju pojedinačnih pramenova u svetlo plavu, umesto blajhanja cele kose.) Bezbednije je tražiti pomoć frizera - koji može da vas posavetuje koju nijansu bledo plave da izaberete da ne biste dobili žutu primesu. Međutim, znajte da postoji mogućnost da vaša kosa ne postigne odmah platinstu boju nego ćete morati iz nekoliko puta da blajhate kosu da bi je postigli.

Žena sa platinasto plavom bojom

Ultra-moderno: platinasto plavi bob

Kako negovati platinastu boju

Osim hrabrosti, šta vam još treba za platinastu boju? Nega, nega i nega. Za vreme procesa blajhanja, sloj kutikule je otvoren kako bi otklonio pigment kose, tako da ostaje samo belo plava. Površina kose može biti krhka i suva i trebaće joj dodatna nega. Koristite tretman za kosu jednom ili dvaput nedeljno ili negujte krajeve uljem za kosu nakon svakog pranja. Toplota takođe oštećuje kosu, prema tome sušite kosu na najmanjoj jačini i koristite sprej za zaštitu od toplote.

Kome pristaje platinasto plava?

Platinasta najbolje pristaje ženama sa minimalističkim modnim stilom: skandinavskim stilom. Sa ovom bojom izgledaćete mlađe i odmah ćete blistati. Međutim, kako koren raste, vaša kosa će brzo početi da izgleda ne negovano tako da ćete morati da bojite kosu svakog meseca - setite se toga pre nego što se odlučite za blajhanje!

Otkrijte: