Žena bez sedih vlasi
Boje za kosu | Seda kosa

Bez sedih nijansi: najbolje boje protiv sede kose

Šta pomaže protiv sede kose? Najlepše boje sezone. Pokazujemo vam kako da sakrijte vaše sede i da vratite prirodni izgled kosi. Za sve one koje ne žele da farbaju kosu, pokazujemo vam moderne frizure za sedu kosu

Glumica Kejti Holms ima, kao milion drugih žena i muškaraca: sedu kosu. Malo njih zaista voli sedu kosu, prema tome pitanje koje se postavlja je: kako da prekrijem sede? I još važnije: koja boja kose me podmlađuje? Imamo sve odgovore.

Kako prekriti sede

Žena sa plavim pramenovima

Plavušama sede vlasi budu prekrivene duže vreme. Prve sede mogu da se uklone sa običnim pramenovima.

Ako želite da uklonite sede u potpunosti, treba da izaberete trajnu farbu sa dobrim pokrivanjem sedih. Preporučujemo vam da pogledate na poleđini pakovanja: primeri boja će vam reći koju količinu sedih vlasi farba može pokrije. Ne nudi svaka farba 100% pokrivanje sedih vlasi.

 

Ako više volite svetliju nijansu, a nemate previše sedih i nikada ranije se niste farbali, možete da probate preliv preko vaše prirodne boje kose.

 

Ako imate samo nekoliko sedih pramenova, možete probati da ih prekrijete pojedinačno. Ipak, trebalo bi da to uradite uz pomoć profesionalnog frizera kako biste našli odgovarajuću nijansu koja ide uz ostatak kose.

 

Ako je prošla prva faza sedenja kose, ona sa samo par sedih vlasi, i prešli ste u fazu kada vam je kosa u potpunosti seda, obratite pažnju da vam promena boja ne ode u krajnost. Prelaženje iz sede u crno, na primer, može da vas podmladi ali može i biti neprijatan proces. Prelaženje iz svetle nijanse u tamniju može takođe biti potpuna promena koja zahteva sasvim novi izgled.

 

Idealno bi bilo da izaberete jednu nijansu svetliju od vaše prirodne boje. To će vam dati skladan rezultat i sprečiće istaknut koren.

Farbanje sede kose: ove boje će vas podmladiti

Žena sa sakrivenim sedim korenom

Nega za vašu boju da bi ostala blistava i sjajna!

Prve sede vlasi su manje uočljive kod plavuša. One mogu da počnu sa pramenovima ili blagim prelivom. Što više sedih to više nijansi - pepeljasto plava je idealna: ona sprečava žućkaste primese i istaknut koren, koji zahteva češće održavanje.

 

Već nekoliko godina postoje nijanse plave koje nude posvetljivanje i prekrivanje sedih - idealna kombinacija za bivše plavuše koje su postale sede. Prirodna boja obično postepeno tamni pre nego što se pojave prve sede.

 

Da bi našli odgovarajuću boju, preporučujemo vam da koristite naš pretraživač proizvoda: http://www.schwarzkopf.international/en/brands.html

 

Oni sa srednje plavom kosom do crne mogu koristiti proizvode za ponovnu pigmentaciju. To je prethodnik boje, koji ulazi u otvore pigmenata sede kose i reprodukuje prirodnu boju skoro do savršenstva. Međutim, kosa treba da bude sasvim netretirana da bi ponovna pigmentacija delovala. Ne deluje na prirodnim crvenokosama.

 

Da bi se pokrilo nekoliko sedih vlasi ili sedi koren do sledeće posete salonu, maskara za kosu je idealno brzo rešenje. Kao što i samo ime pokazuje, ona deluje poput maskare. Štapić omogućava precizno nanošenje, sa formulom koja se lako ispira.

Doviđenja sede: kako negovati ofarbanu kosu

Sveže ofarbana kosa uvek izgleda sređeno i sjajno. Da bi sprečili da taj efekat nestane, trebalo bi da nanesete poseban tretman za obojenu kosu jednom nedeljno. Prelivi koji se ispiraju takođe mogu da učine da boja duže traje. Mnogi od njih sadrže UV zaštitu, zahvaljujući kojoj je kosa manja osetljiva na oštećenja od sunca, i dodatnu negu koja čini da ofarbana kosa izgleda zdravo.

Seda kosa: nosite je!

Šta ako želite da zadržite svoju sedu kosu bez da se farbate? Imamo nekoliko saveta za vas. Kosa kao so i biber ili srebrno srebro može da izgleda moderno i zanimljivo. Pomislite samo na Helen Miren ili Džejmi Li Kurtis, na primer. Kako bi seda kosa bila sjajna i kako bi se neutralisala žuta primesa od sunca ili znojenja, koristite poseban srebrni šampon. Njegovi plavo-ljubičasti pigmenti uklanjaju žuto i dodaju prelepu srebrnu sedoj kosi. Možete da upotrebljavate naizmenično ovaj tip šampona i vaš proizvod za redovnu negu po potrebi.

 

Dobra frizura je ono što zaista čini sedu kosu. Srebrna boja može da privlači pažnju više od bilo koje druge boje ako je dobro ošišana. Neka vas vaš frizer posavetuje o tome koji stil vam najviše odgovara.

 

Manekenka Evelin pokazuje kako se to radi u kampanji #createyourstyle. Ona zaista potvrđuje da seda kosa nije samo za penzionere, već i za hrabre, za mlade i za mlade u srcu! Umesto da odustanete od monotone sede kose, promenite frizuru i svako malo oblikujte i menjajte. Zašto ne dodati malo boje? Daće vam malo zanimljiviji izgled i niko neće ni pomisliti da ste dosadna starija osoba!

Otkrijte: Bojenje