top-ten-are-the-hair-trends-2017
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Top deset: trendovi kose za 2017.

Nova godina, nove frizure! 2017 je puna zanimljivih frizura i različitih boja spremnih za nas. S jedne strane: pastelne nijanse, platinasta plava i grafičke frizure. S druge strane: prirodne boje i tehnike bojenja sa prirodnim efektima. Vi izaberite! 

Šta dolazi, šta ostaje? Zahuktava se! Trendovi frizura za 2017. su logičan razvoj prošlogodišnjih pramenova. Oni ukrašavaju naše omiljene frizure sa puno stila. Nove tehnike stvaraju prirodne gradacije boja, naglašene frizure oblikuju pojedinačne konture, a ekstremne boje daju jedan upečatljiv efekat.

Trend 1: bluring tehnika za koren

© Getty Images

Balajaž je još uvek u modi. Ali je sada ova tehnika bojenja još više usavršena! Umesto izvlačenja zaista upečatljivih kontrasta, sa izbeljivanjem korena se postiže visoko prirodni efekat. Sada se prelazi iz prirodne boje kose u pramenove na krajevima postepeno. To ostavlja utisak harmonične tranzicije dok prirodna boja dobija dodatnu svežinu. To svakako znači da je krajevima potrebna posebna nega kako bi ostali zdravi. Redovno skraćivanje i korišćenje tretmana jednom nedeljno pomaže.

Trend 2: grafičke kratke frizure

© Getty Images

Ležerne kratke frizure podmlađuju! Nekoliko poteza makazama mogu da skinu čak do deset godina. Frizure sa strane sa dugom kosom na vrhu su posebno fleksibilne za oblikovanje. Mogu da budu blago razbarušene za talasasti efekat ili veoma zalizane sa puno gela za graciozni izgled. Savršena stvar o kratkoj kosi: možete da probate različite boje i nijanse bez previše napora. Frizure za 2017. su istaknutije i ličnije nego prirodne. Kratka kosa postaje modni aksesoar.    

Trend 3: lični bob

© Getty Images

Od klasičnog do onog srednje-dužine, sa šiškama ili bez, linearnog ili uglađenog ili stepenastog ili talasastog - bob je trenutno proglašen za super zvezdu među trendi frizurama. Zašto? Zato što zaista izgleda dobro na svakoj ženi. Dužina i šiške se savršeno uklapaju u bilo koji oblik lica. Sa dugim bobom, možete lako da se pripremate za prelaz u kraće verzije umesto da ošišate svoju dugu kosu odjednom. Veoma je jednostavo, probajte!

Trend 4: pastelni pramenovi

© Getty Images

Ništa uloženo, ništa dobiveno! Posebno u kombinaciji sa hladno plavom ili sedom kosom, tanki pastelni pramenovi su veoma u trendu u 2017. Oni mogu obuhvatati celokupan izgled ili tanke pojedine delove. Obavezno koristite šampon za zaštitu boje i odgovarajući balzam kako bi boja dugo ostala sveža i sjajna. Frizure sa pletenicama su posebno atraktivne sa raznim bojama.

Trend 5: sede duge frizure

© Getty Images

Zdrava, seda veoma dugačka kosa, osvežena sa srebrnim sjajem će sigurno biti zapažena. Iako to zahteva malo više hrabrosti, komplimenti koje ćete dobiti biće vaša nagrada. Prvo bi kosa trebalo da se izblajha što svetlije moguće kako bi željena nijansa sive bila prihvaćena ravnomerno i intenzivno za savršeni rezultat. Srebrni šampon sprečava bleđenje i siva boja duže traje.

Trend 6: lako urađeno

© Getty Images

Kosa izgleda kao da ste proveli ceo dan na plaži. Ovaj izgled nas prati na Koačela Festival i po svetskim metropolama u 2017. Pokret u kosi je najznačajniji element ove frizure. To se postiže tako što se ističu pojedini pramenovi kose sa gelom. Labavo vezana punđa posebno odgovara. Nešto novo: tanke pletenice nisu učvršćene gumicama već samo lakom za kosu. Opušteno! 

Trend 7: sombre izgled

© Getty Images

Ne, to nije greška. Sombre je kombinacija nežnog i ombre, predstavlja blaži oblik ovog mega trenda iz proteklih godina. Radi se o nežnom, prirodnom nijansiranju koji čini da kosa bude sjajna sa izgledom kao da je sunce dotaknulo. Šarmantni pramenovi mogu se postići sa tehnikama bojenja, posebno sa smeđom kosom.

Trend 8: hladna ledeno plava

© Getty Images

Pozdrav iz Skandinavije! Platinasto plava je bila posebno prisutna na nedeljama mode. Nije ni čudo, jer pretvara bilo koji izgled od boba do duge kose ili piksija u nežno umetničko delo. S obzirom da je kosa nadražena blajhanjem, preporučuje se frizura koja ne traži komplikovano svakodnevno oblikoavanje. Pored toga, nega kose je sve - sa hranljivim proizvodima za blajhanu kosu!

Trend 9: prirodne boje

© Getty Images

Manekenka Kara Delevinj i Điđi Hadid nam pokazuju kako se to radi: one su skoro počele da nose prirodnu kosu, ne bojenu u pepeljasto plavoj. To je dobro došla pauza od stalnog blajhanja, a da ne pominjemo da izgleda savršeno! Naročito zato što uz prirodnu boju imate veći izbor šminke, od jarkog crvenog ruža do različitih boja senki za oči. Takođe u trendu: prirodna boja u toplim crvenim i smeđim nijansama kao med plava.

Trend 10: kreativni aksesoari

© Getty Images

Lako i efikasno! Aksesoari za kosu su bili neverovatno popularni već 2016. Sada su ukrasi za kosu ušli u drugi krug. Posebna karakteristika: samo jedan detalj je dovoljan da se promeni celokupan izgled. Otmena traka za kosu čini sportsku piksi frizuru glamuroznom, svetlucave ukosnice za kosu čine ležernu podignutu frizuru elegantnom, upečatljiva traka će učiniti da razdeljak ne deluje previše ozbiljno. A ko kaže da fascinator može da se nosi samo za venčanja?