sombre-2560x963
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Sombre: to je blagi ombre izgled

Svetli krajevi su postali pravi trend bojenja. Među njima je sombre: skraćenica za „soft ombre” što znači „blago osenčeno” i izdvaja se po tome što je mnogo delikatniji i ima više gradicija boja od svoje sestre ombre. Najbolje u vezi sa tim: čini igru senčenja tamnih i svetlih boja u kosi svih boja i dužina.

Da li je ombre već prošlost? Ne, i dalje je dugoročni favorit - jer i se i dalje uklapa u kosu sa izgledom kao da je suncem dotaknulo. Ali s obzirom da je stil sa dva tonaliteta sa tamnim dužinama i svetlim krajevima već nek vreme pravi hit među tredseterima, bilo je krajnje vreme za promenu. Pravo vreme za sombre. Sa nežnim ombre izgledom tranzicija među nijansama - obično od tamne do svetle - izgleda mnogo delikatnije i nežnije. Sa nežnim ombre izgledom, razlika boje s korena do krajeva može da sadrži čak i do šest nijansi, sa sombre ne može više od tri. Tranzicija je mnogo nežnija sa sombre. Na taj način protok boja u sombre kosi izgleda veoma prirodno. 

Evo zbog čega ovo nežno bojenje kose ima sledeće prednosti:

  • prirodno je veoma traženo: zahvaljujući blažim tranzicijama i nežnijim razlikama u boji, ovaj izgled izgleda sasvim prirodno.
  • dombre za svakoga: blago posvetljeni pramenovi izgledaju dobro na svim dužinama.
  • fantastično za kratke frizure: delikatne gradacije boja mogu da daju volumen, dubinu i teksturu.
  • bojenje: sa sombre možete da dodate moderan efekat prirodnoj kosi kad god poželite.
  • probajte bez rizika: možete samo da pustite da izrastak izraste jer nema strogih tranzicija boja.

Sombre: neograničena plemenitost

© Getty Images

Sve u jednom: sombre usklađuje skladan harmonični miks boja u kosi.

Metoda bojenja za ombre i za sombre je u principu ista: umesto bojenja četkom, svetlija boja se nanosi češljem. To omogućava gradaciju boja u kosi. Posebne metode pletenja i talasa mogu se koristiti za prirodni sombre izgled, ciljano stvarajući tanke pramenove. Ti mini-pramenovi mogu da kombinuju svetle i tamne pramenove u nežnijoj varijanti sa izgledom koji osmišljen za pojedinca.

Zašto ova metoda odgovara svim tipovima kose? Dok klasični ombre kombinuje plavu i smeđu, sombre je idealno za crnu i crvenu kosu. Između ostalog, duga kosa nije neophodna za trend posvetljivanja pramenova; ovaj stil oplemenjuje i bob ili piksi.