Žena sa zlatno roze kosom
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Letnja boja kose u trendu: Zlatno roze

Zlatno roze je nijansa između rozea i breskve, sa crtama zlatnih pramenova. Nijansa je sveža i sa njom će vaša koža izgledati blistavo. To je savršena boja za leto! Opisaćemo ovu roze nijansu u trendu i objasnićemo kako da je postignete

Novi trendovi za kosu se redovno pojavljuju, srećom za nas - jer niko ne želi da ima dosadnu frizuru! Jedna boja koju posebno volimo - i to je boje koja će sigurno trajati - zlatno roze kosa. Čitajte dalje da biste otkrili novi trend za kosu. I nije samo za kosu! Zlatno roze je HIT nijansa i trenutno je svuda: od nakita i satova do dekoracija za kuću - svećnjaci, posuđe, okviri za slike – recite šta još!


Zašto je zlatno roze boja tako posebna?

#rosegoldhair: Zlatno roze kosa se probila na prvo mesto boja proteklih meseci. Ova nijansa je nešto posebno: to je nešto između roze i narandžaste i podseća nas na naš omiljeni roze šampanjac. Ovaj trend je krunisan zlatnim sjajem.

 

Za razliku od prethodnih boja u trendu sa roze nijansama, zlatno roze je nežnija, više metalik i blaža. To je zato što - zahvaljujući novim tehnikama farbanja - kosa se ne farba cela u jednu boju. Umesto toga, pojedinačni pramenovi se boje u različite tonove. Kosa će se presijavati na crvenkasto ili zlatasto u zavisnosti od svetla.

Da li ću pratiti trend zlatno roze?

Žena sa roze zlatnom kosom i kapom

Veoma moderna i sportska varijanta sa kapom: zlatno roze boja u trendu!

Zapravo, ovaj izgled može da pristaje svima, bilo da ste brineta, plavuša ili crvenokosa. U zavisnosti od toga, postoje samo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

 

  • Brinete ne treba previše da posvetle kosu u odnosu na svoju osnovnu boju. Zašto? Ako su vam obrve i oči tamne, izgledaćete bolje ako imate tamnije smeđe nijanse na korenu. Ako vam je kosa u potpunosti izblajhana nećete postići harmoničan izgleda.

  • Ako imate crvenu kosu, trebalo bi da izaberete varijantu modernih tonova koji se uklapaju sa vašim obrvama, bojom očiju i pegama. Određene nijanse roze i crvene se ne slažu.

  • Ako imate plavu kosu, možete sasvim da se prepustite ovom trendu: možda prvobitno blajhanje neće biti neophodno - samo dodajte nežne pink pramenove i završite sa prskanjem metalne zlatne.
     

Kako ofarbati kosu u zlatno roze boju?

Važi ona stara izreka za farbanje: ako želite da budete sigurni, pustite profesionalca da to uradi za vas. Profesionalni kolorista će tačno znati šta da učini da vaša kosa sija u zlatno roze boji.

 

Osobe sa prirodnom tamnom kosom (kao crvena ili smeđa) prvobitno moraju da je posvetle: tačno je, moraćete da izblajhate kosu. Onda ćete moći da je ofarbate u zlatno roze. Kada profesionalni kolorista doda fine pink nijanse i dovrši sa zlatnim sjajem, vaša kosa će sijati kao letnje sunce!

Dobili ste izgled - šta sada?

Pravila nege nakon farbanja: ako se budete brinuli o boji ona će trajati. Za maksimalni sjaj, nanesite masku dvaput ili triput nedeljno. Savet: s vremena na vreme, možete ostaviti masku preko noći. To se najbolje postiže tako što ćete nositi specijalni peškir kao turban koji će zaštiti vaše jastuke! Preko noći, hranljivi sastojci maske će imati vremena da zaista prodru u unutrašnjost strukture kose i da je obnove iznutra. Rezultat: svilenkasto i sjajno!

660x450-man-rose-gold-hair
Nije samo za devojke: i hrabri momci mogu da nose zlatno roze boju.
Otkrijte: