Žena sa bakarno plavom kosom i kapom
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Blistava jesenja boja: Bakarno plava

Želite da vaša kosa blista? Bakarno plava bi mogla da bude vaša boja. Otkrivamo vam kako da postignete ovu boju i kako da zadrži blistavi sjaj


Za osobu koja je vratila bakarnu boju ponovo u modu: hvala! Nameštaj u boji bakra je doneo skandinavski stil u naš enterijer. Ali bakarna boja nije moderna samo u enterijeru - ova boja se probila i u naše kose! Crveni sjaj u kosi je posebno moderan ove jeseni. Naučite kako da napravite pletenice u bakarnoj boji i šta vam je potrebno da postignete bakarnu plavu na osnovu vaše početne boje.


Kako postići bakarnu plavu boju kose

Žena sa bakarno plavom bojom

Kosa u bakarnoj boji blista - i izgleda samouvereno i zrelo.

Bakarno plava je topla, sjajna nijansa crvene. Ta nijansa se savršeno uklapa sa svetlim tenom. U kombinaciji sa vašom bojom kože, ova boja izgleda sveže i prirodno. Ali i žene sa tamnijim tenom mogu nositi ovaj trend. U kombinaciji sa tamnijim tenom, bakarno plava izgleda ekstravagantnije.

Ako ste već plava, biće vam lakše. Samo uzmite set za kućno farbanje. Prirodno plava ili blajhana kosa dobro primaju bakarnu plavu. Savet: nemojte štedeti boju! Ako vam je kosa duža od dužine ramena, koristite dva pakovanja. Čitajte dalje kako da izbegnete nezgode kada se farbate kod kuće.

Smeđa boja ili crna kosa u bakarno plavoj

Žena sa bakarno plavom kosom i kapom

Moderni jesenji izgledi: bakarna boja, moderan sivi šešir.

Ako imate smeđu ili crnu kosu, moraćete da posvetlite kosu pre nego što pređete u bakarno plavu. Samo prirodne boje koje su svetlije od bakarnog tona koji ste izabrali mogu da se farbaju u bakarno plavu bez prethodnog posvetljivanja. U suprotnom, rezultat možda neće biti tačno ono što ste zamislili. Ako imate tamnu kosu, posavetujte se sa frizerom. On će vam pomoći sa tranzicijom ka bakarno plavoj na najnežniji mogući način.


Nega za bakarno plavu kosu

Kako bi vaša bakarno plava kosa zadržala sjaj, koristite šampon i balzam za obojenu kosu. Bakarno plava je crvenkasta nijansa, a crvene nijanse blede brže nego druge boje. Bez odgovarajuće nege, boja se brže ispira. Sa odgovarajućim proizvodima za negu, možete se suprotstaviti tome i sačuvati vaš novi bakarni sjaj. Dodajte masku sa efektom za učvršćivanje boje u vašu rutinu. Takođe, ne zaboravite da koristite zaštitu pre feniranja ili oblikovanja sa toplotom. Tako ćete zaštiti i kosu - ali i boju. Savet: nakon farbanja, izbegavajte da perete kosu dva do tri dana. Na taj način, crveni pigmenti će imati dovoljno vremena da se učvrste u vašoj kosi i neće se isprati tako brzo.