Žena sa prirodnom crvenom kosom
Boje za kosu | Crvena kosa

Kako: ofarbati crvenu kosu

Prirodna boja kose izgleda fantastično ali je nezgodnija za farbanje od drugih prirodnih boja. Sa malo znanja, crvenokose će moći da ofarbaju svoje lokne. Otkrivamo vam koje su crvene nijanse najbolje za promenu i na šta treba obratiti pažnju za vreme farbanja

Prirodna crvena kosa je božanstvena - ali u nekom trenutku skoro svima je potrebna promena. Kada potamnjujete ili čak posvetljujete kosu, ima nekoliko stvari na koje crvenokose moraju da obrate pažnju pre promene.

Zašto je tako teško ofarbati crvenu kosu?

Crveni pigmenti su prelepi ali su i veoma izdržljivi. Manji su od smeđih pigmenata, ali kada su prisutni u boji, crveni pigmenti su poslednji koji se ispiraju. Oni koji žele da ofarbaju prirodnu crvenu boju će morati da se potrude pre nego što uklone svaku nijansu crvene. Ili bolje rečeno: njihov frizer kolorista će morati da se potrudi jer je najbolje da ofarba profesionalni frizer. Možete naći Schwarzkopfovog profesionalnog frizera uz pomoć našeg Pretraživača salona.

Loše vesti: možda nećete uspeti da prekrijete svaki trag crvene boje u prvom pokušaju. Dobre vesti: bojenje crvene kose je definitivno moguće.
 

Od crvene do smeđe

660x450_woman_reddish brown_hair
Moderno i toplo: smeđa kosa sa crvenim sjajem.

Ako želite da obojite svoju prirodnu kosu ili ofarbanu crvenu u smeđu, trebalo bi uvek da izaberete smeđe tonove koji su najmanje za jednu nijansu tamnije od postojeće boje. Drugim rečima: ako imate crvenu kosu boje trešnje, nećete ništa postići sa srednje-smeđom bojom. Ali izaberite tamno smeđu i uspećete da prekrijete crvenu kosu. Crveni odsaj će i dalje biti vidljiv ali to nije loša stvar: brinete sa crvenim odsasjem su veoma u trendu. Ako ipak ne želite taj odsjaj obojite kosu još jednom da bi postigli željeni rezultat.

Od crvene do plave

Žena sa ofarbanom kosom

Pratite savete i preći ćete iz cvrvene u plavu.

Crvenokose mogu da pređu u brinete relativno jednostavno. Ali prelaz u plavu je druga priča. Ako pokušate da blajhate crvenu kosu može da se desi da pređete u narandžastu. Ne pokušavajte to kod kuće! Plavu kosu treba da napravi profesionalni frizer kako bi se izbegla dekoloracija i kako bi oštećenje bilo minimalno. Frizer će naneti boju koja će ukloniti crvene nijanse iz kose a koje će nakon toga biti posvetljene. Kako bi se smanjilo oštećenje, pružite kosi intenzivnu negu pre i posle farbanja - na primer korišćenjem maske ili ulja za kosu.

Nega posle farbanja

Uspešno ste prešli iz crvene u smeđu ili plavu? Sada je trenutak da se usredsredite na negu koja će obnoviti strukturu kose i održati novu boju.

 

Koristite šampon i balzam za farbanu kosu. Ovi proizvodi sadrže UV filtere kako bi se izbeglo bleđenje uzrokovano štetnim zračenjem sunca i hranljive sastojke koji pomažu kosi da održi svoju novu nijansu.

 

Nedeljni tretman je takođe preporučljiv. Tretman možete ostaviti nekoliko sati ili čak i preko noći ako želite, omogućujući da prodre duboko u strukturu kose i da se kosa oporavi iznutra. Maska će ugladiti površinu oštećene kose i zahvaljujući njoj kosa će izgledati zdravo i sjajno.
Završite tretman nanoseći ulje za kosu na krajeve. Na taj način ćete nahraniti najsuvlje delove, a zaštitićete od neprivlačnih rascvetanih krajeva.

 

Preporučujemo upotrebu proizvoda za zaštitu od toplote kako bi se smanjilo dodatno oštećenje kose za vreme obilkovanja. To omogućava stvaranje zaštitnog sloja kako se kosa ne bi oštetila za vreme feniranja, ispravljanja ili kovrdžanja kose.
 

Otkrijte: Crvena kosa