Crvenokosa sa naočarima
Boje za kosu | Crvena kosa

Jednostavno crvena: kako crvenokose neguju svoju kosu

Radost prirodnih crvenokosa! Vaša boja kose je prava retkost. Reći ćemo vam kako da negujete svoju crvenu kosu kako bi bila zdrava i sjajna

La La Land nije bio sigurno prvi, ali je najskoriji blokbaster koji je maksimalno istakao crvenu, kada je Ema Stoun očarala gledaoce sa njenim vatrenim loknama. Svetao ten, krupne oči i prirodna crvena kosa daju mnogo šarma. Međutim, crvenokose moraju posebno dobro da čuvaju svoju kosu. Ne brinite, detaljno ćemo vam objasniti na šta treba da obratite pažnju.

 

Crvenkasto molim: crvenokose su retke

Nijedna druga boja nije toliko misteriozna i privlačna, i muškarcima i ženama, kao crvena. Oni kojima je priroda podarila crvenu kosu mogu smratrati sebe srećnim. Samo dva posto celokupne populacije ima crvenu kosu. Crvenokose nemaju samo retku boju kose, već njihova kosa ima i drugačiju teksturu. Crvena kosa je gušća, ali crvenokose imaju manje kose od plavuša ili brineta. Kako bi bila pravedna podela kvaliteta, njoj je potrebna posebna nega.

Savršena nega za crvenu kosu

Crvena kosa često ide rame uz rame za svetlim tenom i pegama. Ako imate tu retku boju kose i taj tip kože, onda ste i posebno osetljivi na UV zrake. Iz tog razloga žene sa crvenom kosom ne treba samo da štite svoju kožu nego i kosu. Uvek nosite šešir leti ili ostanite u hladu.

Žena sa prirodnom crvenom kosom

Večna lepota - prirodna crvena kosa sa plavim očima i porcelanskim tenom.

Postoje posebne linije za negu za plavuše i brinete - manje za crvenokose. Muškarci i žene sa crvenom kosom često moraju da koriste proizvode za obojenu kosu. Šamponi, balzami i maske sadrže određene pigmente koji daju crvenoj kosi prelepi sjaj pod svetlom. Oni često sadrže zaštitu od UV-a što štiti kosu od tih loših zračenja.

Ako imate crvenu kosu, trebalo bi da nanesete masku jednom nedeljno. Za razliku od balzama, supstance za negu i za obnovu prodiru u kosu i jačaju je. One uglađuju hrapavu površinu oštećenu farbanjem, ispravljanjem kose ili feniranjem, čineći je sjajnom, uglađenom i manje kovrdžavom.
Posebni proizvodi za negu pomažu da se pripitomi kosa. Balzami i maske su neophodne, a losion protiv kovrdžanja i ulja za kosu je uglađuju.

Izvucite najbolje iz svoje kose

Žena sa prirodnom crvenom kosom, sjajnom kosom.

Jedinstven izgled sa sjajem, lepo oblikovana crvena kosa.

Kada je su u pitanju šminka i odeća, što tamnija crvena to je jača vaša paleta boja.

Svetle crvenokose bi trebalo da pređu na prirodne boje kao svetlo smeđa, zelena, bež ili boja bisera. Ako vam je priroda podarila jarku crvenu, možete izabrati tamno smeđu, blistavu smeđu ili smaragdnu zelenu.

Ako stavljate rumenilo, izaberite smeđkaste nijanse. Ako je ruž neophodan, upotrebite nijansu sličnu vašoj boji ili bezbojni sjaj za usta.

Muškarci bi takođe trebalo da nose svoju crvenu kosu. Poznati trendseteri kao Ed Širan nam pokazuje kako on nosi. U našoj kampanji #createyourstyle naš maneken potvrđuje da se treba ponositi neobičnom bojom kose.


Kako bi se istakao izgled vilenjaka, crvenokosi mogu sve da istaknu: dodajte sjaj na obraze, nos i ispod obrva za čarobne crte.

Otkrijte: