512986541
Boje za kosu | Bojenje

Brisanje ostataka boje: saveti i trikovi za jednostavno uklanjanje farbe sa kože

Sa odgovarajućim savetima, bojenje kose kod kuće je jednostavno. Međutim, nažalost, uvek će slučajno kapnuti boja. Prema tome kako da skinete farbu sa kože? Otkrivamo vam najbolje trikove

Za mnoge žene, bojenje kose kod kuće može biti prilika za opuštanje „vreme za sebe" - kao što muškarci vole da se bave svojim kolima ili da sklapaju nameštaj. Samo poneke od nas nisu nikad probale da boje kosu kod kuće - a sa odgovarajućim proizvodima, TO je veoma jednostavno. Međutim, nažalost uvek kapne: boja uvek nekako dopre do vaše kože ma koliko vi bili pažljivi. Fleke oko linije kose, oko ušiju, na vratu ili rukama treba da se otklone najnežnije moguće. Otkrivamo vam najbolje kućne metode za uklanjanje farbe sa kože.

Otklanjanje boje sa lica

536178412

Sa vazelinom:

Koža na licu je osetljiva, prema tome nemojte trljati niti guliti, što bi moglo samo nadražiti kožu i izazvati crvenilo. Bolje sprečiti nego lečiti, prema tome da biste sprečili fleke pri farbanju, nanesite tanki zaštitni sloj Vazelina na liniju kose pre nego što počnete. Vazelin nije samo radi prevencije: ovaj masni melem je dobar i za uklanjanje fleka od farbe. Evo kako: nanesite malu količinu Vazelina na tufer od vate ili nanesite direknto na fleku i utrljajte. Čim mast postane tamna, uklonite je sa kože mokrim peškirom. Kako bi se zaštitile ruke od bojenja, uvek koristite rukavice iz pakovanja. Ako vam ipak ostane uporna fleka na rukama, pustite da vam ruke upiju Vazelin preko noći. Savet: da ne biste prljali čaršav stavite rukavice na ruke.

Sa bebi uljem

Još jedna dobar domaća metoda je bebi ulje. Ovo čarobno ulje ne samo skida šminku veoma lako već uklanja fleke farbe sa vaše kože. Dobra stvar: s obzirom da je veoma nežno, bebi ulje može da se nanosi svuda. Nanesite ga na fleke prstima i ukoliko je neophodno, pustite da odstoji preko noći. Uklonite peškirom. Nemate bebi ulje? Probajte uljane maramice za čišćenje lica ili uljasto sredstvo za skidanje šminke, oba mogu da budu isto tako dobri.

Sa pastom za zube


Pasta za zube takođe odgovara za uklanjanje boje jer deluje kao sredstvo za čišćenje i efikasno skida fleke na koži. Nanesite pastu za zube na fleku u tankom sloju prstima ili tuferom. Utrljajte 30 ili 60 sekundi, zatim isperite mlakom vodom i peškirom.

Uklanjanje boje sa vaših ruku

Sa sodom bikarbonom

Veoma pouzdan način da se ukloni boja sa vaših ruku jeste mešavina sode bikarbone, praška za pranje sudova i nekoliko kapi limunovog soka. Pomešajte kašičicu praška za pecivo sa kašičicom tečnog praška za pranje sudova sa sokom od limuna. Skvasite peškir i umočite ga u pastu za zube. Sa cirkularnim pokretima, trljajte mešavinu na vašem licu i skidajte lagano fleku. Isperite mlakom vodom. Savet: kada fleka nestane, nanesite hidrantnu kremu na ruke s obzirom da ova metoda može da isuši kosu.

Sa tečnim praškom za pranje sudova 


Prašak za pranje sudova je još jedna opcija za uklanjanje fleka. Kako bi se izbegla iritacija kože, koristite samo praškove bez boje i mirisa. Kako: jednostavno nanesite proizvode direktno na fleku na koži i utrljajte nežno. Zatim isperite mlakom vodom. Ponovite ako je neophodno dok se fleka ne ukloni.

Sa acetonom


Aceton za skidanje laka je fantastičan za uklanjanje fleka od farbe. Međutim ova metoda bi trebalo da se koristi samo na veoma upornim flekama - i samo na rukama gde je koža manje osetljiva nego na licu. Umočite tufer u aceton i pređite preko fleke. Kada fleka nestane, isperite predeo sa hladnom vodom i namažite hidrantnom kremom da ne bi došlo do isušivanja.

643396148

Farbanje kod kuće je jednostavno. Ipak ponekad boja može da dođe na pogrešno mesto! Sa pravim savetima, možete brzo i jednostavno da uklonite tragove boje sa vaše kože.

Najbolji savet: uklonite ostatke farbe sa kože što brže moguće jer što duže čekate to će biti teže. Na kraju vašeg farbanja, posvetite se malo koži: na primer tako što ćete naneti blagi tonik i umirujuću kremu. Na taj način, se neće znati ko je blistaviji da li vaša koža ili vaša sveža obojena kosa.

Otkrijte: