blonde-hair
Boje za kosu | Plava kosa

Kosa poput zlata i meda

Muškarci nisu ravnodušni kada je plava kosa u pitanju. Ovo nikad nije bila tajna među holivudskim zvezdama i poznatim ličnostima. Plavuše imaju veće šanse da budu uspešne u svetu glamura. Što se tiče oblikovanja i nege kose, zlatne nijanse su najzahtevnije nijanse plave. Baz sumnje, plava kosa je prelepa sama po sebi, ali samo prava frizura i stil pretvaraju plavušu u miljenicu publike. Pogledajte kako zvezde sa plavom kosom zasenjuju sve oko sebe. Možda ćete naći inspiraciju za svoju sledeću frizuru

Prema opšteprihvaćenom verovanju, plavuse su razdragane, seksi i vole da su u društvu. Činjenica je da je plava kosa oduvek fascinirala zapadni svet. Nekada davno, plava kosa je povezivana sa zlatom i stoga se smatrala bojom kose boginja i vladarki.

U proseku, plavuše imaju veći broj vlasi kose od žena sa tamnom kosom. Ovo međutim nije očigledno jer su individualne vlasi kose često tanje od vlasi sa tamnijim pigmentom.

Bilo da je kosa prirodno plava ili blajhana, struktura plave kose je tanja i mekša od tamne kose. Zbog nedostatka pigmenata, plava kosa bolje reflektuje svetlo. Ovo čini da plava kosa izgleda još lepše i svetlije.

Plava kosa: Odgovarajuće frizure

Da biste dali nežnoj plavoj kosi veći volumen trebali bi ste da se opredelite za stepenastu frizuru.

Obratite pažnju: ukoliko Vam je kosa previše tanka, može delovati još mekše zbog ovakve frizure. Krajevi kose bi zbog toga trebali da budu sečeni tupo pre nego resasto.

Kratke frizure i frizure do brade zahtevaju manje intenzivno oblikovanje kose i zbog toga su idealne za plavu kosu. Duga plava kosa često visi opušteno poput skuvanih špageta i zahteva komplikovanije oblikovanje.

Plava kosa: Najbolje frizure

Često je neophodno povećavati volumen i strukturu kose ukoliko je kosa duža od visine brade. Ovo ćete postići tako što ćete oblikovati kosu na način koji povećava volumen ili tako što ćete oblikovati kovrdže ili talasaste premenove.

Plava kosa uvećava efekat glamuroznih kovrdža, punđe, repa ili pletenica. Oblikovanje plave kose je zbog toga veoma zahvalno.

Vaš izbor šminke bi trebalo da dopunjuje Vašu plavu kosu. Nežnije boje izgledaju posebno lepo sa svetlom kosom. Koral ili malina crveni karmini i bež ili ružičaste maske za oči su odličan izbor. Kada je moda u pitanju, skoro pa nema granica. Sve boje izgledaju fantastično sa plavom kosom. Tople boje poput smeđe, crvene, bež i žute izgledaju posebno elegantno sa zlatno plavom kosom dok se hladne plave, siva, crvena i tirkizna savršeno slažu sa platinasto plavom kosom.

Uživajte u frizurama zvezda iz naše galerije.

Galerija: Zvezde sa plavom kosom