C-\fakepath\Trendylook1_720x180

Nove frizure sa pletenicama

Moschino frizure sa pletenicama
Moschino predstavlja za svoju kolekciju za 2012frizure sa pletenicama poput ove uglađene tradicionalne holandske frizure sa punđom
© Fairchild Archive

Nove frizure sa pletenicama nude veliki dijapazon različitih opcija za oblikovanje: tradicionalne holandske frizure susreću se sa devojačkim šarmom, dok su ekstravagantne punđe od pletenica privlačna kombinacija sa glamuroznim haljinama. Bez obzira koje frizure sa pletenicama da odaberete – garantovano ćete biti u centru pažnje. Pokazaćemo Vam najlepše frizure u trendu sa modnih pista i daćemo Vam savete kako da ih sami oblikujete

 • Frizure sa pletenicama su u modi već nekoliko sezona ali nam ih nije dosta. Dizajneri izgleda da isto misle, pošto se mnoge uzbudljive frizure pojavljuju na pistama i za linije jesen/zima 2011 i leto 2012: od veoma maštovitih poput Grečen Džons do romatičnih od Moschino –a.

 • Frizure sa pletenicama Aleksandra Mekvina
  Kreacija Aleksandra Mekvina: Pletenice koje idu tik uz glavu
  © Fairchild Archive

  Frizure sa pletenicama – bez namere da odu

  I opuštene i uglađene pletenice su i dalje u modi. Ali frizure sa pletenicama gde je sva kosa zategnuta u pletenicu koja ide uz glavu su novina. Aleksandar Mekvin je, na primer, sve iznenadio sa izuzetno sitnim pletenicama obmotanim oko glave poput turbana. Međutim za tako kompleksu frizuru biće Vam potrebna pomoć prijatelja ili stručnjaka.

 • Saveti za oblikovanje frizura sa pletenicom

  Frizura sa pletenicom bi definitivno trebalo da traje ceo dan. Nanesite penu za oblikovanje kose i osušite kosu kao i obično kako biste dobili dovoljnu čvrstinu posle pranja. Klizavi pramenovi koji bi inače pobegli iz pletenice posle toga nemaju gde bežati. Suve i uporne krajeve pletenice učinite sjajnim i nanesite malo kreme za oblikovanje kose ili ulja na krajeve.

  U našoj galeriji, prikazaćemo Vam najlepše frizure sa pletenicama sa modnih pista i daćemo Vam praktične savete da ih oblikujete od kuće.

 • Glamurozne frizure sa pletenicama sa modnih pista

  Frizure sa pletenicama od Valentina

  © Fairchild Archive  

  Frizure sa pletenicama: Valentino

  Valentino vidi ženu kao nežnu, romantičnu sa slabostima za nostalgijom. Za njegove modele, frizeri su oblikovali francusku kiku koja se obmotava jednom oko cele glave. Savet: Koristite basam kako bi Vaša kosa predivno sijala. Nastavite na sledeći način: Podelite kosu i precizno izdvojte širok pramen male gustine. Potom počnite da pravite francusku pletenicu: Dok uplićete kosu, opciono ubacite tanak pramen u pletenicu sa leve i desne strane. Pobriniti se da je pramen uvek bude ubačen sa vrha i jednako zatežite. Krenite od razdeljka, preko vrha glave do drugog uha, pa dalje do sredine potiljka sve do vrata. Pričvrstite kraj pletenice gumicom i pažljivo sakrijte vrhove ispod pletenice. Završite oblikovanje frizure nanošenjem laka za kosu.

  Frizure sa pletenicama Nanet Lepor

  © Fairchild Archive  

  Frizure sa pletenicama: Nanet Lepor

  Videli smo ovaj nesređen izgled kod američke dizajnerke Nanet Lepor. Počnite sa oblikovanjem na sledeći način: Prstima oblikujete nejednak centralni deo i blago ga zamrsite uzdužno. Potom od jednog dela počnite da pletete francusku pletenicu. Opciono upletite tanak pramen u pletenicu sa leve i desne strane. Dok pletete pletenicu, pobrinite se da uvek dodajete pramen u pletenicu sa donje strane kako bi ste postigli efekat višeslojnosti. Nastavite sve do vrata, a odatle nastavite da pravite običnu pletenicu. Pričvrstite kraj pletenice gumicom. Ponovite ove korake sa drugim delom kose. Potom prstima lagano olabavite nekoliko pramenova u pletenici. Uvijte svaki pramen u punđu na vratu i pričvrstite šnalom i ukosnicama.

  Frizura sa pletenicom Viktora i Rolfa

  © Fairchild Archive  

  Frizure sa pletenicama: Viktor i Rolf

  Stvari su ležerne i elegantne za dizajnerski duo Viktor i Rolf. Počnite sa oblikovanjem na sledeći način: Kako biste dobili mat izgled, nanesite šampon za suvo pranje u kosu i iščetkajte je. Potom prstima oblikujte nejednak deo i blago ga zamrsite uzdužno. Odvojte pramen na vrhu glave i napravite običnu pletenicu (nemojte je pričvrstiti gumicom). Potom povucite pletenicu i ostatak kose zajedno na vrat i pričvrstite zajedno gumicom. Napravite rep od pletenice i opet pričvrstite gumicom. Upotrebite malo voska za kosu da razdvojite krajeve i oblikujete ih.

  Moschino frizure sa pletenicama

  © Fairchild Archive  

  Frizure sa pletenicama: Moschino

  Uglađene Moschino frizure sa pletenicama su veoma glamurozne. Počnite sa oblikovanjem na sledeći način: Utrljajte losion za zaštitu od toplote u kosu i pramen po pramen stavljajte u presu. Potom utrljajte ulje za kosu po rukama i blago njima nakvastite kosu. Podelite kosu u dva pramena u centralnom delu vrata i napravite dva repa. Napravite obične pletenice od oba repa i pričvrstite svaki kraj gumicom. Sad podignite jednu pletenicu na vrh glave i pričvrstite je ukosnicama. Takođe učvrstite kraj pletenice kod početka druge pletenice (sa suprotne strane) šnalama. Potom pričvrstite drugu pletenicu ukosnicama i šnalama kako biste dobili labavu punđu. Lak za sjaj kose je odličan za kraj.

  Frizura sa pletenicama Grečen Džons

  © Getty Images  

  Frizure sa pletenicama: Grečen Džons

  Frizura sa pletenicom Grečen Džons je sofisticirana moderna verzija francuske pletenice sa mladalačkim i jednostavnim izgledom. Počnite sa oblikovanjem na sledeći način: Podelite kosu na četiri dela: Labavo zakačite rep na gore, pustite levi i desni deo preko ramena, i dopustite ostaloj kosi da padne preko leđa. Prstima začešljate rep pozadi i upotrebite gumicu da ga vežete u malu punđu na vrhu zadnjeg dela glave. Potom bočne delove upletite u francuske pletenice sve do vrata, sa dodatnim pramenovima upletenim sa ivice rasta kose! Odvojte širok pramen male gustine kod slepoočnice i počnite da pletete. Dok pletete pobrinite se da se pramenovi uvek dodaju odozgo. Kada stignete do vrata, nastavite da formirate običnu pletenicu do otprilike širine šake od kraja kose. Ponovite sve ovo sa suprotne strane. Kada završite, vežite dva kraja pletenice, na primer, tankom svilenom trakom.

 • Linkovi

  Još ideja za frizure sa pletenicama >> thebestfashionblog.com

  Kreativne frizure sa pletenicama za decu >> youtube.com