Oblikovanje kose

Frizure u trendu: neravni bob priskače u pomoć!

Bob frizure
Bob frizura sa dužom neravnom kosom sa strane nikako nije dosadna
© Getty Images

Bob je „klasika“ među frizurama. Ljudi najčešće vole da nose bob jer je stil jednostavan, a nije četvrtast, kratak ali ipak promenljiv. Danas, morate Vašoj bob frizuri dodati potpuno neravne krajeve sa strane. Ovde ćemo Vam reći ko može da nosi bob i kako da ga neguje. Nije svaka struktura kose podobna za nošenje bob frizure. I o tome ćemo govoriti u tekstu.

 • U prvobitnoj formi boba, kosa pada otprilike do brade sa jasno definisanim obrisima. Bob je jedna od najpopularnijih frizura na svetu jer je veoma laka za oblikovanje i negovanje. Tokom godina, dužina kose je varirala i sada može biti od visine ušne resice do ramena. To znači da možete prilagoditi stil frizure prema Vašim proporcijama lica. Ovo se najbolje primenjuje na nove interpretacije bob frizure sa neravnom kosom sa strane.
   
  Ako je Vaše lice duže, trebalo bi da se opredelite za što je moguće kraći bob. To će Vašem licu dati četvrtast izgled. Poneki stepen u kosi učiniće pad blažim i živahnijim, a ništa neće delovati beživotno. Bob sa mekim prelazima izgleda bolje na licu koje ima izrazito usečene jagodice. Okruglom licu najbolje stoji duži bob sa nešto volumena sa obe strane lica.

 • Bob frizura i zvezde: i zvezdama se dopada bob

  Viktorija Bekam

  © Getty Images  

  Viktorija Bekam

  U međuvremenu, u Velikoj Britaniji, frizura Viktorije Bekam je nazvana „pob“ umesto bob. „Pob“ je skraćeni oblik njenog imena dok je bila članica grupe „Spice Girls“- Poš – i njene bob frizure.

  Nikol Riči

  © Getty Images  

  Nikol Riči

  Nikol Riči: neravan bob stil daje na volumenu njenoj tankoj kosi

  Meredit Monro

  © Getty Images  

  Meredit Monro

  Glumica Meredit Monro ima idealno tanku ravnu kosu za klasičnu bob frizuru

     

  Kira Najtli

  Kira Najtli: Njena kratka bob frizura sa mnogo volumena sa strane čini da joj lice izgleda kraće, a oči joj dolaze do izražaja

  Kejti Holms

  © Getty Images  

  Kejti Holms

  Kejti Holms je bila jedna od prvih pionira neravnog boba. U međuvremenu, ponovo je počela da nosi dugu kosuv- do sledeće bob frizure

  Hale Beri

  © Getty Images  

  Hale Beri

  Hale Beri predstavlja bob frizuru sa smirenošću i fokusira na ženstvenost

     

  Gvinet Paltrou

  U principu, duga ravna bob frizura je najprikladnija za žene koje imaju okruglo lice. Bilo kako bilo, Gvinet Paltrou nosi ovu frizuru dobro

  Šarliz Teron

  © Getty Images  

  Šarliz Teron

  Na ovoj slici Šarliz Teron ima bob frizuru sa mekim talasima u kosi. Ovaj bob je veoma prikladan za večernje izlaske

  Dru Barimor

  © Getty Images  

  Dru Barimor

  Bob Dru Barimor je malo natapiran na temenu. To njenoj frizuri daje opušten glamur šezdesetih

 • Bob frizura je idealna za (skoro) svaki oblik lica

  Bob takođe ne zahteva mnogo od strukture dlake. Bob frizura može čak pretvoriti tanku kosu u bujnu. Talasi u kosi i umerene kovrdže su takođe podobne za novi razigrani bob. Poznato je da čuperak u kosi i kovrdžave lokne ne mogu da se kontrolišu i zato su popriličan problem čak i za bob frizuru. Naročito za bob sa šiškama. Tačnije, samo ova dva problema su jedini razlozi da se ne odlučite za bob. Veoma je verovatno da žene koje imaju intenzivne lokne neće uživati u ovoj frizuri (efekat „piramida“)!

 • Iskoristite sve mogućnosti- bob!

  Uopšteno govoreći, bob frizura je laka za održavanje. Uz adekvatno šišanje, bob frizuri je potrebno malo pomoći da zadrži oblik. Što je kraći i precizniji bob, to Vaš frizer treba češće da je skraćuje (kraći bob na svake četiri nedelje, a duži bob otprilike na svakih šest do osam nedelja).