Oblikovanje kose

Svečane frizure daju glamur posebnim proslavama

Svečane frizure
Ovaj model modne kuće Šanel nosi bisere u svojoj uglađenoj frizuri da bi se dobio izgled nenaglešene elegancije
© Getty Images

Svečane frizure više nisu krute i dosadne. U našoj galeriji u nastavku ćemo Vam pokazati moderne, kul, ali i glamurozne frizure, koje u svakoj svečanoj prilici čine da izgledate ležerno, ali i da istovremeno blistate. Naravno, objasnićemo Vam i kako da sve te ideje uspešno realizujete.

 • Došlo je vreme da isplanirate ovogdišnje proslave. Svečane frizure i posebno jednostavan i nenaglašen nakit za kosu su hit ove sezone. Najskorije modne revije nam daju mnogo ideja za ovakav stil.

 • Svečano je ključna reč za oblikovanje kose ove sezone

  Počnite sa klasičnom podignutom frizurom kao što su pundja, rep ili banana pundja ali modernizujte ove frizure tako što ćete povećati volumen i gelom za mokar izgled kose dati strukturu.

  Nakit bi trebao da bude jednstavan i nenaglašen kako bi se slagao sa elegantnom jednostavnošću ovih frizura. Ove sezone, ukrašene šnalice, ukosnice i rajfovi za kosu imaju jednostavne linije u srebrnoj, zlatnoj, smeđoj i crnoj boji. Svoj blistavi nakit za kosu sačuvajte za neku drugu priliku i dopustite svom elegantnijem nakitu da da karakter Vašoj frizuri. Materijali poput kože, bisera, mreža i metala su dobar izbor.

 • Budite kreativni prilikom izbora posebnog nakita za kosu

  U našoj galeriji u nastavku ćete naći dosta ideja za svoju predivnu svečanu frizuru. Međutim, neke od frizura zahtevaju dosta ukusa i kreativnosti, jer su neki od prikazanih komada nakita za kosu pravljeni posebno za modele na modnim revijama. Iz tog razloga ćete imati problema da pronađete identičan nakit u prodavnicama. Naravno, nema razloga da odustanete od ovih frizura. Ohrabrite se, pomoćićemo Vam da pronađete slične ukrase, a da pri tome nećete morati da potrošite celu ušteđevinu ili slobodno vreme.

 • Galerija: Modeli sa svečanim frizurama

  Svečane frizure “Kristian Dior”

  © Fairchild Archive  

  Svečane frizure modne kuće “Kristian Dior”

  Nakon modne revije modne kuće “Krisitan Dior” smo videli ovu razbarušenu punđu. Crni rajf za kosu sa suptilnim sjajem par cirkona prijatno je iznenađenje u mat kosi. Oblikovanje: Nanesite šampon za suvo pranje na kosu i utrljajte ga dobro. Potom raščupajte kosu na vrhu glave kao i krajeve kose, pramen po pramen pre nego što ih labavo začešljate prstima. Stavite rajf na kosu i pomoću elegantnih ukosnica pričvrstite kosu na vratu. Savet: Crne trake sa šljokicama ili crna čipka su više nego dobra zamena za crni rajf za kosu. Zabavite se tražeći kreativne rajfove koji se možda kriju među sitnicama u krojačkim radnjama.

  Svečane frizure: “Šanel”

  © Getty Images  

  Svečane frizure modne kuće “Šanel”

  Dizajneri modne kuće “Šanel” su zamislili svoje modele kao bića prekrivena rosom koja se izdižu iz misterioznih dubina okeana. Oblikovanje: Napravite razdeljak nisko sa jedne strane i nanesite gel za mokar izgled kose od korena do krajeva. Pomoću češlja sa velikim zubcima, sakupite kosu u rep nisko na potiljku. Uvrnite ovaj rep da biste napravili punđu. Pričvrstite punđu ukosnicama i potom stavite još nekoliko šnalica ukrašenih biserima različitih veličina da biste dali umetničku notu Vašoj frizuri. Savet: U slučaju da nemate šnale sa biserima, kupite bisere u prodavnici gde se prodaje pribor za šivenje i lepkom ih zalepite za šnalice ili ukosnice.

  Svečane frizure: “Hermes”

  © Fairchild Archive  

  Svečane frizure modne kuće “Hermes”

  Ove sezone modna kuća “Hermes” je predstavila gotovo geometrijski precizne frizure. Lak za ekstra sjaj kose pomoćiće Vam da napravite veoma glatke i prave šiške i dati izuzetan sjaj. Elegantni, široki kožni rajf izgledaće lepo na ovakvoj frizuri. Oblikovanje: Operite kosu, nanestite sprej za zaštitu od toplote i isfenirajte kosu dok je prevlačite preko široke četke. Figarom ispravite šiške. Sakupite svoju kosu u rep duboko na vratu i pričvrsite ga gumom. Potom izvucite tanak pramen kose iz repa, uvijte ga oko gume i pričvrstite pramen šnalicom. Obmotajte kožnu traku oko glave tako da sakriva razdeljak. Kožna traka bi trebalo da bude dugačka oko 65cm a najširi deo bi trebalo da bude oko 5 cm. Krajevi trake bi trebalo da se sužavaju kako biste ih lako vezali u čvor ispod repa. Restlovi kože se prodaju na mnogim mestima, a ima i da se kupe i na internetu. Ako poznajete nekog vlasnika prodavnice za popravku cipela, najbrže ćete rešiti taj problem.

  Svečane frizure: “Iv Sen Loran”

  © Getty Images  

  Svečane frizure modne kuće “Iv Sen Loran”

  Model modne kuće “Iv Sen Loran” nosi jednostavnu punđu, čija je polovina prekrivena sjajnim zlatnim lancem. Interesantan nakit daje frizuri svečan karakter. Oblikovanje: Nanesite penu za volumen na isfroiranu kosu pre nego što je osušite kao i obično. Potom začešljajte kosu pozadi i sakupite je u rep duboko na vratu. Ako kosa nije tako glatko slojevita, samo će dodati šarmu frizure. Uvijte rep u punđu i pričvrstite je šnalicama za kosu. Umotajte ukrazni lanac ili sličan nakit oko punđe da bi izgledala svečano. Savet: Lanac možete sami napraviti. Lanac mora biti dovoljno fleksibilan da bi mogao da se svije oko punđe, ne sme da ima oštre ivice i trebalo bi da bude dovoljno lagan da stoji u mestu. Uživajte u potrazi za posebnim delovima za lanac ili nakitom u zanatskim radnjama i na internetu. Namestite u niz delove lanca na ne previše debeo kanap i fiksirajte ga oko punđe koristeći šnalice i ukosnice. Lanac-kragna u Vašoj kutiji za nakit može biti idelan ukras za Vašu svečanu punđu.

  Svečane frizure: “Mark od Mark Džejkobsa”

  © Fairchild Archive  

  Svečane frizure modne kuće “Mark od Mark Džejkobsa”

  Frizure sa repom modne kuće “Mark od Mark Džejkobsa” izgledaju ležerno i mladalački, ali ipak elegantno. Oblikovanje: Nanesite izuzetno malo spreja za zaštitu od toplote na tek opranu kosu. Potom isfenirajte kosu dok je prevlačite preko široke četke. Ispravite šiške i prekrivajuću kosu koristeći figaro. Nanesite malo ulja za kosu od korena ka krajevima pre nego što je zašešljate tako da bude zategnuta. Sakupite kosu u rep na sredini glave. Potom povucite rep na gore i pričvrsite preko gume srebrnom šnalom. Dopustite krajevima repa da ležerno padnu i pričvrstite ih ispod gume. Nanesite malo ulja za kosu na prste pre nego što prstima oblikujete krajeve kose.

  Svečane frizure: Dona Karan

  © Fairchild Archive  

  Svečane frizure dizajnerke Done Karan

  Dona Karan ukrašava uglađene repove svojih modela strukturiranom meržicom. Njen stil svakako privlači pažnju. Oblikovanje: Posle pranja kose nanesite malo spreja za zaštitu kose i isfenirajte kosu dok je prevlačite preko široke četke. Upotrebite figaro da ispravite kosu pramen po pramen. Nanesite malo ulja za kosu od korena ka krajevima pre nego što je začešljate tako da bude zategnuta. Sakupite kosu u rep na sredini glave. Provucite rep kroz mrežicu i pričvrstite ukosnicama u donjem delu repa. Savet: Odsecite oko šest i po centimetara od mrežaste čarape. Lepo će izgledati kao interesantan ukras za kosu.