Oblikovanje kose

Frizure koje se brzo i lako prave: najbrže frizure ikada

Frizure koje se brzo i lako prave
Najlepše frizure koje se brzo prave - čak i za poznate ličnosti!
© Getty Images (3)

Previše puta ste pomerili zvonjavu alarma za par minuta, i dok ispijate jutarnju šoljicu čaja ili kafe, brzo morate da se odlučite šta ćete obući. Da li ovo objašnjava Vašu jutarnju užurbanost? Bez sumnje, verovatno je da ne možete provesti mnogo vremena za oblikovanje kose. Stoga, pokazaćemo Vam kako da oblikujete dugu kosu, kosu srednje dužine ili kratku kosu brzo i lako. Ako Vam je potrebno da „oživite“ kosu nakon duge noći, i za to imamo savete. Spremni? Krećemo!

  • Da li nemirno spavate? Ako je tako, onda verovatno znate za jutarnji problem sa kosom koja neposlušno ide u svim pravcima kako joj je volja. Ovo je posebno slučaj kod kratke kose i kose srednje dužine. Kao veoma efektivno rešenje možete naprskati malo laka za kosu koji se brzo suši i češljati kratku kosu u pravcu suprotnom od pravca rasta dlake. To će vratiti Vašu kosu u „formu“. Četiri velika samolepljiva Velcro viklera ili električni vikleri pomoći će ako Vam je kosa duga makar do brade. Uzmite četiri debela pramena kose sa temena glave i uvijte ih naviše pre nego što ih kratko prosušite toplim vazduhom iz fena. Onda, neka se ti pramenovi ohlade, a Vi radite nešto drugo, na primer, šminkajte se.

    Onima sa dugom kosom koji nemirno spavaju može biti od pomoći da vežu kosu visoko u konjski rep pre nego što odu na spavanje (samo nemojte vezati kosu previše čvrsto). To će Vam omogućiti da se odmorite na miru i drži Vašu kosu u mestu. Naš savet je da umesto gumice za kosu upotrebite malu svilenu maramu i veoma lagano vežete kosu u rep. To sprečava da se vide ružni tragovi vezivanja.

  • Devet munjevitih rešenja za oblikovanje kose