Oblikovanje kose

Frizure koje se brzo i lako prave: najbrže frizure ikada

Previše puta ste pomerili zvonjavu alarma za par minuta, i dok ispijate jutarnju šoljicu čaja ili kafe, brzo morate da se odlučite šta ćete obući. Da li ovo objašnjava Vašu jutarnju užurbanost? Bez sumnje, verovatno je da ne možete provesti mnogo vremena za oblikovanje kose. Stoga, pokazaćemo Vam kako da oblikujete dugu kosu, kosu srednje dužine ili kratku kosu brzo i lako. Ako Vam je potrebno da „oživite“ kosu nakon duge noći, i za to imamo savete. Spremni? Krećemo!

 • Da li nemirno spavate? Ako je tako, onda verovatno znate za jutarnji problem sa kosom koja neposlušno ide u svim pravcima kako joj je volja. Ovo je posebno slučaj kod kratke kose i kose srednje dužine. Kao veoma efektivno rešenje možete naprskati malo laka za kosu koji se brzo suši i češljati kratku kosu u pravcu suprotnom od pravca rasta dlake. To će vratiti Vašu kosu u „formu“. Četiri velika samolepljiva Velcro viklera ili električni vikleri pomoći će ako Vam je kosa duga makar do brade. Uzmite četiri debela pramena kose sa temena glave i uvijte ih naviše pre nego što ih kratko prosušite toplim vazduhom iz fena. Onda, neka se ti pramenovi ohlade, a Vi radite nešto drugo, na primer, šminkajte se.

  Onima sa dugom kosom koji nemirno spavaju može biti od pomoći da vežu kosu visoko u konjski rep pre nego što odu na spavanje (samo nemojte vezati kosu previše čvrsto). To će Vam omogućiti da se odmorite na miru i drži Vašu kosu u mestu. Naš savet je da umesto gumice za kosu upotrebite malu svilenu maramu i veoma lagano vežete kosu u rep. To sprečava da se vide ružni tragovi vezivanja.

 • Devet munjevitih rešenja za oblikovanje kose

   

  Za dugu kosu: Kejt Bekinsejl

  Frizura Kejt Bekinsejl je pogodna za crveni tepih. Napravite razdeljak kose koja Vam pada preko lica i blago je natapirajte. Onda je savijte napola i pokupite na zadnjem delu glave. Kosu koja pada pozadi i kosu sa strane dodajte ovoj prethodno skupljenoj i zajedno sve vežite gumicom za kosu visoko na temenu. Polako izvucite kosu i nanesite malo laka za kosu. I sve je gotovo!

   

  Za dugu kosu: Amanda Sejfrid

  Lepo asimetrična, lepo oblikovana kosa i brzo napravljena frizura: frizer Amande Sejfrid je, počevši od visine ušiju, natapirao njenu kosu, a onda veoma labavo ispleo pletenicu. Pletenica pada asimetrično na jednu stranu, a pomoću malo laka za kosu, kosa pri vrhu stoji čvrsto uz glavu. Lako možete ovu frizuru sami napraviti kod kuće.

   

  Za srednje dugu kosu: Nikol Riči

  Nikol Riči prikazuje dijademu za kosu jedne „princeze velikog grada“. Uvijte kosu na vrhu i napravite od nje „čvor“ koji ćete potom zakačiti sa dosta šnalica za kosu. Izvucite nekoliko malih pramenova kose sa strane za neformalniji i opušteniji izgled. Male šnalice će držati kraću kosu pozadi. Nanesite malo laka za kosu za bolje učvršćenu frizuru i veći sjaj kose.

   

  Za kratku kosu: Viktorija Bekam

  Dečačka frizura Viktorije Bekam sa dugim šiškama sa strane je osušena pomoću fena. Umesto četke za kosu, upotrebite prste da biste oblikovali frizuru. Važno je da pokupite kosu sa strane i pomoću malo voska za kosu je prilepite uz glavu.

   

  Za kratku kosu: Vinona Rajder

  Kratka kosa Vinone Rajder se osuši za samo nekoliko minuta. Za obikovanje ove kratke frizure potrebno je da utrljate malo pomade na dlanove pre nego što prstima oblikujete šiške sa strane. Onda, ostatak kreme razmažite pozadi. Nanesite lak za kosu tako što ćete ga prskati ispod kose u pravcu nagore. Na kraju, slepite kosu pozadi na vratu uz glavu. To stvara prelepu siluetu.