Oblikovanje kose

Stepenaste frizure stvaraju pokret

Stepenaste ili postepene frizure
Stepenaste frizure u mnogim varijacijama
© Getty Images (2) / WireImage

Kosa može biti ošišana na stepenast način ili može biti izuzetno istanjena. Postoji mnogo varijacija stepenastih frizura. One mogu pružiti lepršavost loknama, i napraviti privid volumena na pravoj kosi. Pokazaćemo Vam najzanosnije stepenaste stilove frizura i objasniti - korak po korak, naravno -kako je kosa šišana.

 • Možete je zvati razbarušena ili stepenasta frizura. Kako god da je zovete, stepenasta frizura pristaje bukvalno svakom kvalitetu kose, svakoj dužini ili strukturi kose. Ipak, morate obratiti pažnju na neke detalje. Ukoliko imate veoma tanku kosu, trebalo bi da vodite računa da ne istanjte previše krajeve kose. Dobroj frizuri, Vaš frizer mora stvoriti vizuelno prijatni prelaz između različitih dužina kose. U suprotnom, frizura će izgledati zapušteno.

 • Stepenaste frizure - Obratite pažnju na strukturu Vaše kose

  Tanka kosa ne bi trebalo da se šiša stepenasto ukoliko je dužine preko ramena, zato što će krajevi Vaše kose tada izgledati previše tanko. Na vrhu glave, čak i tanka kosa može da se šiša stepenasto kako bi se dobilo više volumena. Kratka tanka kosa odlično izgleda kada je najkraća kosa na vrhu glave bar pet centimetara (2 inča) duga. Pramenovi kose ove dužine nežnije padaju.

  Stepeni umanjuju težinu Vaše kose i zato su idealni za gustu kosu. U redu je praviti slojeve do nivoa uha kod duge kose (kose dužine preko ramena). Mlitave lokne postaju lepršavije nakon stepenastog šišanja. Ovde kao i uvek, prelaz mora biti napravljen između različitih dužina kose i lokne na vrhu glave ne bi trebalo da budu prekratke kako bi izbegli neželjeni izgled pudlice.

 • Na ovaj način stepenaste frizure postaju hit:

  • Pramenovi naglašavaju stepenaste frizure. Frizura izgleda posebno zanosno kada su izvučeni pramenovi u dve ili tri različite nijanse.
  • Frizure koje su bazirane na stepenastom šišanju mogu lako da izgledaju neuredno. Prođite kremom za oblikovanje, gelom ili voskom kroz suvu kosu kako biste naglasili stepenastu prirodu frizure.
  • Obično nije neophodno da oblikujete stepenastu frizuru kratke ili kose srednje dužine uz pomoć okrugle četke. Ravna četka je idealna u te svrhe. Fenirajte kosu prema spoljnoj strain, a zatim prvo na jednu, a onda na drugu stranu. Na kraju, trebalo bi da fenirate kosu sa prednje, a zatim sa zadnje strane. Ovim metodom, kosa dobija veći volumen i sjaj, a u isto vreme ostaje ravna i glatka. 
  • Ukoliko imate gustu kosu,trebalo bi da pitate Vašeg frizera o tehnici šišanja određenih tačaka na kosi. Ovom metodom, bujniji delovi kose se seku u pramenove pomoću grbenastih makaza. Ovo stvara opšti utisak nežnijih kontura i frizura izgleda manje kompaktna.
 • Divite se stepenastim frizurama zvezda

  Kameron Dijaz

  © Getty Images

  Kameron Dijaz

  To nam se sviđa, Kameron Dijaz! Njena kosa je nežno stepenasta i izgleda zanosno glatka i sjajna. To se postiže na sledeći način:

  Kosa je stepenasto ošišana do nivoa brade. Nanesite malo losiona za oblikovanje na Vašu kosu, zatim prevucite ravnu četku preko kose dok koristite fen. Ovo čini kosu glatkom i ravnom. Možete da koristite veliku okruglu četku da blago okrenete krajeve kose ka unutra, dok je još fenirate. Malo laka za kosu daje kosi više sjaja i glamura.

  Kejti Holms

  © Getty Images

  Kejti Holms

  Draga Kejti Holms, tvoja frizura, koja predstavlja mešavinu frizure sa stepenastim loknama i ravnim šiškama, veoma nam je interesantna. Ravni krajevi čine ovu kombinaciju veoma modernom. To se postiže na sledeći način:

  Nanesite sprej za oblikovanje kose na Vašu suvu kosu i namotajte tanke pramenove kose na papilotne. Za ovu frizuru je važno da ne namotate krajeve kose kako bi oni ravno padali bez lokni. Isto važi i za šiške. Zagrejte kosu pomoću fena i pustite je da se ohladi. Pažljivo skinite papilotne i bez češljanja oblikujte kosu rukama. Nanesite malo gela na krajeve kose kako bi bolje definisali lokne. Ukoliko želite dodatni sjaj, nanesite malo laka za kosu.

  Sara Džesika Parker

  © Getty Images

  Sara Džesika Parker

  Zavidimo ti na loknama, Sara Džesika Parker. Kosa je ošišana samo u par Stepena do nivoa brade kako bi se sprečilo formiranje postojanih lokni. Njena kosa pada u blagim talasima. To se postiže na sledeći način:

  Nanesite sprej za oblikovanje na vašu suvu kosu i namotajte je na veoma velike samolepljive viklere. Zatim zagrejte namotanu kosu koristeći fen i pustite kosu da se ohladi. Nemojte češljati kosu nakon što ste pažljivo skinuli viklere. Jednostavno pustite kosu da pada i nanesite dosta laka za kosu kako bi dobili dodatni sjaj i čvrstinu.

  Ešli Simpson

  © WireImage

  Ešli Simpson

  Frizura Ešli Simpson ima “piksi” frizuru ošišanu na dosta stepena. Deo kose doseže do visine nosa, što čini njenu dugu piksi frizuru veoma ležernom. To se postiže na sledeći način:

  Oblikujte Vašu kosu prevlačenjem ravne četke preko kose ili jednostavno oblikujte kosu pomoću Vaših prstiju. Osušite kosu fenom. Nakon utrljavanja malo voska za oblikovanje na prste, prstima oblikujte pojedinačne pramenove kose . Malo laka za kosu će dati dodatnu čvrstinu.

   

  Sara Konor

  Sara Konor voli nevreme. Njene kratka razbarušena kosa izgleda kao da se vetar poigrao sa njom. To se postiže na sledeći način:

  Frizura je bazirana na kratkoj stepenastoj frizuri sa stepenastim šiškama koje padaju koso do nivoa visine nosa. Utrljajte penu za oblikovanje kose veličine loptice za golf u kosu i onda je jednostavno osušite fenom. Zatim nanesite gel pre nego što stavite kosu na stranu preko čela. Nanesite malo laka za kosu za više čvrstine.

  Keri Maligan

  © WireImage

  Keri Maligan

  Keri Maligan pokazuje kako piksi frizura izgleda kada kosa poraste. Kosa je ošišana stepenasto i doseže do visine ušiju. Šiške izgledaju zanosno sa blago uvijenim krajevima. To se postiže na sledeći način:

  Nanesite malo pene za oblikovanje u isfrotiranu kosu. Zatim koristite fen i pomoću prstiju oblikujte kosu. Stavite sloj voska za kosu na Vaše prste i povucite krajeve kose ka spolja. Lak za kosu obezbeđuje dodatnu čvrstinu.

  Vinona Rajder

  © WireImage

  Vinona Rajder

  Za kratkom frizurom sa kratkim šiškama i dužom kosom sa strane Vinone Rajder okreću se glave. To se postiže na sledeći način:

  Utrljajte malo pene za oblikovanje kose u suvu kosu i prevlačite kosu preko srednje okrugle četke dok je sušite. Nanesite malo kreme za oblikovanje na šiške pre nego što ih povučete na stranu. Nakon nanošenja kreme za oblikovanje, uvrtite nekoliko dužih pramenova kose i stavite ih ispred ušiju.